zondag 17 januari 2010

Het circus

De komende jaren zal de nieuwe kardinaal over ons geestelijk welzijn waken. Wanhoop niet, want hij dient een hoger doel.

Jarenlang wist Godfried - nomen est omen - Danneels in ons land de vrede te bewaren. Oerconservatieve standpunten van een oerconservatief instituut werden omfloerst, hertaald en geminimaliseerd. Wij Belgen konden er mee leven, maar de oude heren in Rome voelden het jeuken onder hun plechtige habijten.

Neen, meneer Léonard doet daar niet aan mee. Hij is rechtuit. Zie, de toorts der oude waarden wordt weer hoog geheven. Hij koppelt het heden aan een verleden toen homo's niet bestonden en condooms en stamcelonderzoek niet aan de orde waren.
Hun ivoren toren van het ethisch gelijk staat steeds meer geïsoleerd. Hun standpunten over condooms zijn levensbedreigend en bijgevolg schandalig.

Maar laten we er niet om treuren. Met de benoeming van een kardinaal die op dezelfde lijn staat als de herder der herders en zijn religieus circus zullen de ideeën van Rome niet langer omfloerst, hertaald en geminimaliseerd worden. In zijn gekende openheid en verdraagzaamheid zal de Blijde Boodschap voortaan de Vlaamse huiskamers vullen met vreugde en hoop.

Het Vaticaan verliest stilaan elke band met de realiteit, en plaatst religie zo steeds meer aan de rand van de samenleving. Het komt de laïcisering, en de dus de ganse maatschappij, gelukkig alleen maar ten goede.

Dus als meneer Léonard nog eens van zich laat horen, laten we dan niet al te kwaad worden. Hij dient immers een hoger doel.

3 opmerkingen:

clark janson zei

Het standpunt van de paus over condooms is levensbedreigend, maar ook inspirerend. Zie www.cardinal-condoms.com Cardinal is het merk dat stelling neemt tegen de kerk. Met goudkleurige condooms. Onder het motto: The safest way to heaven.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.