dinsdag 2 augustus 2011

Internetfora, deel zoveel

Vandaag staat er een artikel op HLN.be over het slechte weer in juli. Maar de cijfers geven aan dat het lang niet de slechtste was sinds de metingen. Ze komt zelfs niet in de top tien van slechtste julimaanden. Maar uiteraard laten de reacties van de lezers niet op zich wachten:

"Het kan nog slechter? Sorry maar niet alles wordt bepaald aan de hand van metingen en cijfertjes. Het kan me niet schelen hoeveel de temperatuur bedraagt, als het fris aanvoelt, voelt het fris aan, is het bewolkt, dan is het slecht. Of het in 1841 iets kouder was kan me helemaal niets schelen ook trouwens. Wij leven NU."

"en zeggen dat de aarde opwarmd [sic] heb er de laatste tijd nog niet teveel van gemerkt hahaha"
 
"Deze cijfers zeggen niet veel ivm met de essentie(behalve die 70% zonneschijn van een normaal gemiddelde in juli,en dan nog)! De essentie van deze rotmaand is dat iedere dag in juli slecht geweest is. Maw het gaat hem niet over de hoeveelheid neerslag of om de exacte temperatuur maar over de frequentie van het weertype!Alle dagen in juli waren grijs,geen enkele volledige zonnige dag was er!Wat mij betreft de slechtste maand juli ooit!"

We zijn een volk van idioten. Cijfers en feiten zijn van geen belang, wel het 'buikgevoel'. Nog maar eens een diepe zucht...

Geen opmerkingen: