dinsdag 27 januari 2009

Pauselijk Pardon

Jozef Ratzinger laat weer van zich horen. Die man denkt vast "oh, al weer een tijdje geen media-aandacht gekregen, tijd voor een nieuwe reactionaire uitspraak". En zie, jawel, Jozef peinsde diep en kwam met de volgende stelling aandraven: "homo's zijn even gevaarlijk voor de maatschappij als de opwarming van de aarde". 
Modern is hij wel, die Jozef, dat moeten we hem nageven. Hij mag zichzelf de eerste paus noemen die uitspraken doet over de klimaatsverandering.  We hebben een groene paus, hozee!
Hoe kan je nu tégen homo's zijn? Ze zijn er, en in groten getale. Het is als tegen gras zijn, of tegen de blauwe lucht. God schiep de mens naar zijn evenbeeld, wel, met al deze homo's kan ik niets anders besluiten dan dat de oude grijsaard toch ook wel kan genieten van een gespierde mannendij, niet?

Daarnaast, in het kader van de Kerkelijke Verzoening, nam hij vier verdwaalde schapen terug aan boord. Vier aartsconservatieve bisschoppen, waaronder een Brit die beweert dat het met die Joden toch allemaal zo slecht niet gelopen is. Gaskamers? Waar dan?
Jozef, sieg Heil! Ben ik de enige die hier iets verdachts in ziet?

Geen opmerkingen: