dinsdag 27 januari 2009

Zucht...

Na het drama in Dendermonde laten de schuimbekkende hyena's zich weer horen op de internetfora. Lynchen, op de brandstapel, vierendelen - de doodstraf kan blijkbaar niet zwaar genoeg zijn, en niet snel genoeg uitgevoerd worden. Onze moderne rechtstaat, even niet van belang.
Zo'n 10.000 jaar groei naar beschaving, in enkele seconden willen deze mensen dat allemaal teniet doen. Het zou een mooie wereld zijn, met deze grote roergangers aan de macht. En deze domme massa mag deze zomer weer naar de stembus trekken. Afwachten of De Partij Voor De Doodstraf er profijt uit zal halen.
Het waanzinnigste dat ik las was dit, op een reactie van mezelf op het forum van HLN: "wie tegen de doodstraf stemt heeft zelf nog niks meegemaakt." Dit grenst toch aan pure waanzin! De duizenden met hun fascistische opvattingen jagen me meer schrik aan dan één Kim D. 
Het wantrouwen in justitie komt ook naar boven. Je leest vaak "dat dit monster binnen een jaar wel weer zal vrij komen". Ja, zoals met Dutroux, L'hermitte en Van Temsche is gebeurd zeker. Dan besef je pas hoeveel mensen eigenlijk niks kennen van rechtsspraak.
Met deze tsunami der emoties wordt elke vorm van rationeel denken weggevaagd. Het is normaal dat we kwaad en geschokt zijn, maar misschien hebben de ouders van de slachtoffers meer aan onze aanwezigheid op een stille mars dan aan de luide trom van de blinde massa?

Geen opmerkingen: