dinsdag 17 februari 2009

Wat zou Darwin hiervan vinden?

Gelezen op HLN.be:

"Agent schiet dolle showbizzaap dood na bloederige thriller

Travis, misschien wel de slimste aap ter wereld, is door een politiekogel aan zijn einde gekomen. De 15-jarige chimpansee, die ondermeer de ster was in een reclamespot van Coca Cola, sloeg gisteren plots door toen Charla Nash, een vriendin van zijn bazin, op bezoek kwam. Wat daarna gebeurde, tart alle verbeelding.
Slimme aap
Travis was een fenomeen. Hij kon zichzelf aankleden en zelf eten, maar ook zichzelf inloggen op een pc "en naar plaatjes kijken op het internet". De chimp kon ook werken met de afstandsbediening van een tv, en keek graag televisie, vooral op baseball was hij tuk blijkbaar. Travis kon ook zelf naar de wc gaan, zelf een bad nemen en "dronk graag wijn uit een echt wijnglas"."


En zo gaan ze nog even door.

Hybris zeker? Van een dier een mens willen maken (waarbij we o zo snel vergeten dat we net zo goed een dier zijn). Zoals mensen die luipaarden gaan aaien in een zoo en verwonderd opkijken als die dieren hen op een dag aanvallen.

Het artikel eindigt in volle HLN-stijl met een grote foto van een vrouw. "Buurvrouw Beverly Eckert zag het allemaal gebeuren." 

LOL.

1 opmerking:

Stefaan zei

Ik was nieuwsgierig en heb het nagelezen op HLN.

Dit las ik bij de reacties:

Ben zelfs in de Congo geboren,laat beesten toch in hun eigen habitat aub . De ruimtevaart heeft hen al misbruikt en er profijt aan gedaan, hoeveel aapjes zweven er ginder nog rond denk je? Aan hun lijden zal een einde komen als ze misschien tegen elkaar botsen in dat heelal


LOL!