donderdag 13 december 2012

Maat 28

De folder van klerenwinkel Bel&Bo net half doorgenomen alvorens die tot oud papier te herleiden. De slagzin 'jongens zijn cool, meisjes zijn schattig' stond boven een foto van vernoemde subjecten. Niet bepaald modern voor de 'beste winkelketen van België 2012', maar goed, in wezen beoogt elk speelgoedboekje dezelfde gender-indeling. 
Wat vooral opviel: de jongen op de foto (doelgroep voor communiekledij - in december? De wereld moet eerst nog vergaan!) stond er uiteraard cool bij, neus de lucht in, zonnebril present. The dude rules.
Het meisje, nog onwetend over smegma en andere puberale ongemakken, ging gekleed in een retro-kleedje, stijlvol oranje, met bijhorend pumps en mini-handtasje - het laatste duidelijk een leeg en nutteloos accessoire. Haar blik, in tegenstelling tot de dude aan haar zijde, licht neerwaarts neigend, schattig, zoals de slogan schreeuwde. Onderdanig. 
De ironie van de serie Mad Men is duidelijk aan velen voorbij gegaan en retro wordt tot ideaal vergeven. De perverse rollenpatronen neemt men er blijkbaar graag bij. 
Al langer stoor ik me aan de trend om kinderen - excuus, de kids - te verheffen tot mini-volwassen. Dezelfde kleren, alleen in miniversie. Pumps en laarzen maat 28. Scholen merken de trend ook, met ouderlijke klachten over dure kleren die beschadigd raken - aargh het kind heeft gespeeld! 

Het was een mooi kleedje, dat wel, en het plaatje klopte. Maar ik wil dat zien bij meisjes die tien jaar ouder zijn, geschoold en ontmaagd en stilaan op de hoogte van waar het leven zoal op neerkomt. Een schoon kleedsken heeft immers rondingen nodig. Dan is retro op zijn best. Geen van die vrouwen die zich tot sloor laat verheffen. Maar bespaar dat de kinderen. 

5 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

[url=http://www.microgiving.com/profile/ribavirin]copegus
[/url] copegus online
order rebetol online
buy virazole

Anoniem zei

[url=http://buy-methylprednisolone.webspawner.com/]medrol en espaГ±ol
[/url] Methylprednisolone
medrol tapered dose pack
medrol dose pack and hot flashes